Afgelopen week schoof Emma Kranendonk aan in de bonusaflevering van de podcast ‘De PodStad’ van vastgoedadviseur Colliers. Presentator Dirk Bakker gaat elke aflevering in gesprek met twee nieuwe gasten over een ander stadsthema. In hun dialogen balanceren ze tussen droom en realiteit en verkennen ze de toekomst van de stad. Met scherpe vragen en prikkelende stellingen stuurt de PodStad de maatschappelijke en politieke discussie over leefbare steden aan.

Het tweede seizoen van de PodStad werd afgesloten met een culinaire proeverij in het Amsterdamse Proeflokaal. Hier waren de tafelgasten van het afgelopen seizoen aanwezig om nog eens met ‘bonushosts’ Hanneke de Vries en Ramon Holle over de toekomst van de stad te spreken.

Er werd kort gesproken over het Tino’s Symposium dat onlangs plaatsvond. Het online evenement trok een groot aantal deelnemers onder wie host Ramon Holle. ‘Heel indrukwekkend’, noemde hij de talkshow waarin betrokkenen en geïnteresseerden meer te weten kwamen over de laatste Tino’s updates en de nieuwste trends omtrent binnenstedelijke ontwikkeling. Aan Emma de vraag wat zij gaan doen om de toeristenstroom weer op gang te brengen. ‘We gaan beleving bieden met leuke en mooie verhalen over de stad. Mensen zijn er klaar voor om er weer op uit te gaan en mooie verhalen te beleven!’

De VR-luchtballon is zonder twijfel Emma’s favoriete Tino, die binnenkort al te beleven is tijdens de Floriade in Almere. Tijdens deze beleving stap je in een mandje, stijg je op en vlieg je over het prachtige landschap van de Flevolandse polder. Vervolgens pakt Emma een stelling uit de grabbelton welke discussie oproept over het effect van toerisme in steden. Ze legt uit hoe Tino’s voor verspreiding van toerisme kunnen zorgen en bijdragen aan positief effect voor toerisme in binnensteden.

De aflevering is te luisteren via Spotify  of de website van Colliers. Emma is te horen vanaf minuut 23:15.