Het Algemeen Dagblad sprak met Jos Koniuszek, voorzitter van het ondernemersfonds, en Boaz Adank, wethouder Binnenstad en Economische zaken over het implementeren van Tino’s in de Bredase binnenstad.

Zeven kleine attracties, oftewel Tiny Experiences, zullen ondergebracht worden in leegstaande winkelpanden om het centrum levendig te houden en mensen naar de stad te lokken. Om welke panden dit zal gaan is nog niet bekend.

Koniuszek ziet het wel zitten: ‘Alles wat Breda aantrekkelijker maakt, vinden we prima. …Het ziet er leuk uit.’ Wethouder Adank is enthousiast en ziet deze kans als een verrijking en aanwinst voor de stad.

De flexiblele opzet van de Tino’s is gunstig; wanneer een winkelpand verhuurd wordt, kan de experience op korte termijn verwijderd worden en in een ander pand ondergebracht worden. Onderhoud en toezicht van de Tino’s wordt via een centrale organisatie geregeld. Per serie wordt er een klein team vastgesteld aangevuld met vrijwilligers en met betrokkenheid van lokale ondernemers.

Lees hier

Dit artikel verscheen ook in PZC en BN DeStem